Startsida
Hembygdsgården
Styrelsen m.m
Hänt
Program
Nostalgi
Fotogalleri
Länkar
Gästbok
Lingbo Hembygdsgård är en Hälsingegård som ligger ca 3 km norr om
södra hälsingegränsen, efter väg 272
2022 kostar ett medlemskap i Lingbo Hembygdsförening 150 kr. Vill ytterligare en i familjen bli medlem så betalar man tillsammans 250 kr (familjemedlemskap).
Bankgiro: 378-9195,  Swish-nummer: 123 096 15 57

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sommaren på Hembygdsgården
Lördag 2 juli började sommarsäsongen på Lingbo Hembygdsgård. Men nu är det bara en öppen helg kvar:

Lördag 13 aug underhåller Ockelbo Amatörteaterförening med sketchen "Mjölkpallen", start kl 13.
Söndag 14 aug är sista öppetdagen för säsongen och dragning på vårt lotteri, där vinsten är en fin tavla av Margareta Flyckt.


Vi har öppet kl 11-17 så man kan se alla samlingarna! Café utomhus med fikabröd, mackor och våfflor, Konstutställning, Loppis och Hantverksförsäljning på Butik Kreativ.

Årets konstutställning: Vi har i år flera kreativa konstutställare: Helena Linder från Åmot, Kicki Lindström från Östervik/Gävle samt Margit och Robert Kristoffersson från Lingbo. 
Loppis: Alla som vill sälja prylar vid eget bord har kunnat boka bord för en eller flera helger, pris 100 kr per helg. Hör av dig till Tomas Fridholm, mail: tomas.fridholm@gmail.com eller mobil: 070 375 37 54.
Eller kontakta Lotta Asklöf på mail: lotta.mineur@hotmail.com
Butik Kreativ: Här finns fint, lokalt hantverk av många olika slag att köpa. Välkommen!  

Det har varit en livlig sommar med många besökare. Och då behövs massor med fikabröd!! Vi är så tacksamma till alla som har bidragit med goda bullar, mjuka kakor och småkakor! 

Vi har i år haft kvällsöppet onsdag 6 juli, tisdag 19 juli samt onsdag 3 augusti med Quiz och hamburgare.
Lördag 6 aug kom Torsten Arnbro och sjunger visor. Söndag 7 aug bakades det mjukt tunnbröd. 

 
Den regniga fredagen 22 juli gjorde Lars Bendrik sitt 30:e besök på Lingbo Hembygdsgård i samband med sin årliga cykelfärd mellan Bönan i Gävle och Djupa i Segersta. Han möttes med jubel av goda vänner och journalister och några från vår förenings styrelse. Och han fick en välförtjänt rast med fika och macka innan han trampade vidare norrut.
 
24 juni: Midsommarfirande. Strålande sommarväder, traktortåg och härligt firande i parken illsammans med byns övriga föreningar.
18 juni:  AUKTION och Seniorradion Gävle 102,7
För första gången hade vi auktion på Hembygdsgården! Anders Olsson var auktionsförrättare och dessutom kom Seniorradio  och spelade "Skivor till Kaffet".
6 juni: Nationaldagen firades i samarbete med Lingbo Byförening, ute på gården i härligt solsken med medtagna fikakorgar. 

Torsdag 26 maj firade vi Lingbo Hembygdsdag. Det blev en fin dag med skönt väder, fantastiska Bollnäsbygdens Såelmän, glada besökare och gott fikabröd. Varmt tack alla som bidrog!
 
..........................................................................................................
Vi välkomnar alla bidrag till stöd för vår verksamhet.
Det går bra att Swisha (123 096 15 57) eller sätta en summa på vårt bankgiro (378-9195). Och är du inte medlem redan så kostar ett medlemskap i Lingbo Hembygdsförening bara 150 kr i år (2022).
 
Det finns även i år möjlighet att hyra Hembygdsgården för ett privat mindre evenemang, t.ex. bröllop eller dop. Kontakta kassören Lars Nilsson (070 6047376) om detta.


Affischer med den härliga Lingbomålningen av Margareta Flyckt finns
att köpa i Lingbo. Affischen kostar 150 kr och vykortet 20 kr. Alla pengar går till Lingbo Hembygdsförening.
Kontakter:
Håkan Lingblom, 070 829 46 26 
Lars Nilsson, 070 604 73 76 

..............................................................................................................
Årsmöte 2022: Den 27 mars samlades ett trettiotal medlemmar för årsmöte i Lingbogården. Det blev ett trevligt möte som avslutades med diskussion kring planerna för året och avnjutande av god smörgåstårta. 

Lingbo Hembygdsgård
Hembygdsgården brukar vara öppen sommartid, alla lördagar och söndagar från helgen efter midsommar till mitten av augusti. Då kan man se gårdens alla rum och ta en fika med gott hembakat eller smörgås. Kan även vara musik, utställningar samt hantverksförsäljning!
Lingbo Hembygdsförening har också två fäbodvallar som vi har ansvar för: Fallfäbodarna och Näsfäbodarna. I arbetet med hembygdsgården och fäbodvallarna krävs och behövs insatser från många, så alla är välkomna. 
 
Vi finns också på Facebook:
Lingbo Hembygdsförening - Lingbo Hembygdsgård
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 


År 2021
December 2021
Nu är det vinter och fridfullt på Hembygdsgården.
Vi i Hembygdsföreningen hälsar er alla en verkligt
God Jul och så ett härligt Gott Nytt År! 

Oktober 2021
Då krattade vi och gjorde klart på gården inför vintern. De stora lönnarna är fina men det blir massor av stora löv! Det blir inga fler aktiviteter på gården detta år, förutom våra styrelsemöten i "Grishuset". Det fungerar bra så länge det inte blir för mycket snö.
Sommaren 2021
Lingbo Hembygdsgård hade denna sommar öppet sex helger. Serveringen har varit utomhus, med stora tält som regn- och solskydd. Caféet har serverat portionspåsar med fikabröd och även portionspåse med dubbelmacka (Mattes Lingbolimpa). Varmt tack till alla som bidragit med härligt kaffebröd! Och alla som på annat sätt hjälpt till.
Huset har varit öppet för de som vill se allt fint där inne.
På logen hade vi denna sommar dubbel konstutställning med målningar av Metha Linder, bördig från Klubbäcken, samt målningar av Yana Jarberg från Holmsveden.
Och både Butik Kreativ och Röda Korsets Loppis har haft öppet under cafédagarna. Nästa år kommer tyvärr inte Röda Korset driva Loppis men vi hoppas kunna hitta ersättning.
.............................................................................................................. 
 
 
 
Foton
2022 © Lingbo Hembygdsförening

Webmaster: Lisa Nilsson