Startsida
Hembygdsgården
Styrelsen m.m
Hänt
Program 2019
Nostalgi
Fotogalleri
Länkar
Gästbok
Lingbo Hembygdsgård är en Hälsingegård som ligger ca 3 km norr om södra hälsingegränsen, efter väg 272
Medlemskap i Lingbo Hembygdsförening kostar 100 kr. 
Bankgiro: 378-9195,  Swish-nummer: 123 096 15 57

 

Lingbo Hembygdsgård
Hembygdsgården har stängt för säsongen men välkomna nästa år, 2020. Då är gården öppen igen för visning alla lördagar och söndagar från helgen efter midsommar till mitten av augusti. Dessutom café, Loppis och Hantverk.
 
Nu är den klar, Lingbo-kalender 2020!
Den finns nu i Klubbäcken hos Lisa och Lars Nilsson. Vi tar med den till Byföreningen, kören och andra tillfällen. Men boka gärna via mail eller SMS:
mail: alisanilsson@gmail.com            SMS: 0706735853
Pris: 100 kr
Swisha till Lingbo Hembygdsförening 123 096 1557 och skriv "kalender".
De fina fotona kommer att ges till de fotografer som deltagit.
Tack alla fotografer och alla ni som röstat. 
 
 
Aktiviteter under hösten:
Tisdag 24 september kom elever från Gäverängeskolans åk3 till Hembygdsgården. Lars Nilsson guidade eleverna genom alla rum i huset och i ladan. Det var spännande med alla gamla saker i huset och att det fortfarande luktade häst i stallet. Dockutställningen och lekstugan var också uppskattad.
Onsdag 18 september samlades styrelsen och tog ner tälten, ställde in utemöblerna och rensade bort tomkartonger och annat som skulle till återvinningen.
Söndag 8 september samlades ett stort sällskap från Sandviken och Söderhamn i fina veteranbilar Hembygdsgården. Förutom de fina bilarna så tittade de på gården och njöt av kaffe och smörgås som Håkan Lingblom, Anders Olsson, Rolf Högberg och Berit Rödin ordnat. 
Måndag 19 augusti samlades lärare från Söderhamn, under ledning av Karin Engblom, på Hembygdsgården för en trevlig dag med olika aktiviteter, bl.a. tunnbrödsbakning.
 
 
Sommaren 2019:
Vi har haft en härlig sommar detta år 2019, med många besökande alla helger.
Stort varmt tack till alla som bakat och jobbat och på andra sätt bidragit till verksamheten! Ni är guld värda! Och stort varmt tack till våra sommarjobbande ungdomar! 

 
På kvällen söndag 11 augusti stängde vi caféet och alla hantverkare hämtade sitt på Butik Kreativ och Röda Korset började plocka ihop alla loppisprylar. Röda Korset hade sin avslutning söndag 18 augusti. Fotoutställningen med bilder från dagens Lingbo och man kunde också rösta på vilka foton som skulle vara med i en Lingbo-kalender för 2020.  
 
Söndag 4 augusti hade vi extra festligt! 
Kolbullar med lingonsylt serverades och på logen bakades tunnbröd! Varmt tack till alla jobbade med kolbullarna och med brödbaket! Och dessutom så invigdes vår nya scen vid logen med härligt, uppskattad musik: TRIO MÈ BUMBA (bl.a. "Man ska leva för varandra"). CARL ERIK THÖRN och ADORENA THÖRN sjöng bl.a. klassiska svensktoppshits och Rockfolks-pianisten KALLE ÅMARK rockade loss med sina låtar. Det blev en härlig stämning och många sjöng med. Inte ens ett koratre strömavbrott kunde stoppa musiken. Och vår ordförande Håkan Lingblom blev gästartist.
 
 
Vi finns också på Facebook:
Lingbo Hembygdsförening - Lingbo Hembygdsgård
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Lingbo Hembygdsgård är den Öppna Hälsingegård som ligger längst söderut. 
Här kan du läsa mer om alla fina Hälsingegårdar sommaren 2019:

Lingbo Hembygdsförening
välkomnar alla medlemmar, gamla och nya, att aktivt hjälpa till med årets aktiviteter. 
Det viktigaste för hembygdsföreningen är hembygdsgården och caféverksamheten under sommaren. Hembygdsgården har många besökare under sommaren, oftast långt ver 200 cafégäster per helg. 
Vi har också två fäbodvallar som vi har ansvar för: Fallfäbodarna och Näsfäbodarna. I arbetet med hembygdsgården och fäbodvallarna krävs och behövs insatser från många, så alla är välkomna. 
Och så hoppas vi att det även 2020 är många som vill bidra med gott kaffebröd till sommarens café på Hembygdsgården! 
Har du intresse av att hjälpa till så anmäl det till vår ordförande: Håkan Lingblom, tel 070 8294626 

 
Foton
2019 © Lingbo Hembygdsförening

Webmaster: Lisa Nilsson